Colombiakids.org / Onze organisatie /

Nederlandse school Bogota

Nederlandse School: Hollandse en Vlaamse taal & cultuur in hartje Bogota

Een paar jaar geleden startte een groepje ouders de Nederlandse School in Bogotá. Inmiddels werken we met twee goeie juffen en drie groepen voor verschillende leeftijden. De lessen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar met een Nederlandse of Vlaamse achtergrond die al (redelijk) Nederlands spreken. Ze vinden plaats op een lokale school centraal in Bogotá.
Zolang de “social distancing” maatregelen van kracht zijn vanwege de Coronacrisis organiseren we de lessen online.

De peutergroep wordt begeleid door ouders, en elke lesgroep (4-7 en 8-12 jaar) door een ervaren taaldocente. De juffen hebben een achtergrond in lesgeven en hanteren een lesplan, inclusief lesmateriaal en toetsen. In de lessen is er aandacht voor het luisteren, lezen, spreken én schrijven in het Nederlands. Ook komen de Nederlandse en Vlaamse cultuur en gewoontes aan bod.

De Nederlandse school is een vrijwilligersinitiatief van ouders in Bogotá. Ons doel: taallessen van kwaliteit bieden en onze kinderen de Nederlandse en Vlaamse cultuur meegeven

Een paar keer per jaar organiseert de Nederlandse school uitstapjes met een Nederlands/Vlaams karakter voor het hele gezin. Natuurlijk vieren we ook samen feesten als Sinterklaas en Koningsdag.
De Nederlandse school is een vrijwillig initiatief. Van het lesgeld betalen we de juffen, het lesgeld en de huur van de klassen. Op die manier bieden we tegen beperkte kosten zo hoog mogelijke kwaliteit.

Meer informatie of aanmelden? Stuur ons een mailtje via de contactpagina!

CoronakidsColombia logo trp

De inzamelingsactie voor kwetsbare kinderen in Colombia is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Nederlandse school. In 2019 haalden onze kinderen maar liefst drieduizend euro op met een sponsorloop voor een schooltje voor kinderen van Venezolaanse vluchtelingen in Bogotá.
Dit jaar hopen we met de actie CoronaKidsColombia dat record te breken. Doe ook mee en help onze kinderen hun doel te bereiken!